Voedselpakketten Zuidoost Turkije 2017

Waarom

Niet alleen in Noord-Syrië/Rojava is de nood hoog. Veel vluchtelingen zijn de grens naar Turkije over getrokken. Maar ook daar is geen veiligheid en rust. In de strijd tussen het Turkse leger en de PKK zijn steden en dorpen afgesloten van veel noodzakelijke voorzieningen. Door vreselijke vernielingen door beschietingen en andere gevechtshandelingen is het bijna onmogelijk geworden om in het levensonderhoud te voorzien.

Verzoek aan OKFoundation

Onze partners in Turkije hebben ons gevraagd of wij kunnen helpen om de ergste nood te lenigen door bij te dragen aan het beschikbaar stellen van voedselpakketten, zodat situaties zoals bekend uit Syrië zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden.

Als Stichting Osman Karakus mengen wij ons niet in het politieke conflict, maar wij kunnen niet werkeloos toezien dat de mensen in Zuidoost-Turkije door gebrek aan de meest elementaire levensmiddelen omkomen.

Doel van het project

Daarom willen wij met onze partners in Turkije (Rojava Dernegi) pakketten naar de meest bedreigde plekken sturen. Met zo’n pakket ter waarde van 251 turkse Lira’s (+ € 75) met artikelen als bonen, linzen, graan, macaroni olie, rijst, thee en dergelijke kan een gezin zich een maand redden. Aangezien de behoefte aan deze hulp onverminderd is krijgt het project een vervolg in 2017.

Hoe wordt het aangepakt

Om onnodige vervoerskosten te besparen worden de goederen in Turkije aangeschaft en door onze partners naar de meest bedreigde plekken in het oosten getransporteerd.

Help mee om dit stukje humanitaire hulp mogelijk te maken!